Hoppa över till innehåll

Miljö

Detta är vårt mål

Vi vill erbjuda doftprodukter för hemmet med låg eller ingen påverkan på klimatet. Vi ser det som en självklarhet att vi som företag ska ta ansvar för vår påverkan på klimatet.

Ett träd för varje såld produkt.

Förutom att våra leveranser och vår produktion är klimatneutral så planterar vi träd ⎯ ett träd för varje såld produkt.

LÄS MER
Klimatkompenserat såklart!

Förutom trädplantering så klimatkompenserar vi för all energiförbrukning i studion, alla våra resor, alla leveranser till och från oss samt för all personal som arbetar i vår studio. Att klimatkompensera innebär att kompensera för den klimatpåverkan som du gör ”på hemmaplan” och inte kan undvika, med projekt i utvecklingsländer där det är som mest kostnadseffektivt att göra det. Rent praktiskt kan man säga att det betyder att en projektutvecklare utvecklar ett projekt som minskar utsläpp eller absorberar koldioxid jämfört med om projektet inte hade utvecklats.

Ett exempel är att man tillser att kolkraft inte byggs och bygger ut solenergi istället. När projektet börjar leverera klimatnytta mäts den koldioxid som har hindrats från att släppas ut eller absorberats från atmosfären. För varje ton realiserad koldioxidminskning skapas ett slags klimatcertifikat – alltså ett ton klimatkompensation. Projektutvecklaren säljer dessa certifikat till företag och organisationer som önskar att göra en  klimatkompensering, antingen direkt eller via återförsäljare.

I harmoni med naturen.

Inspirerade av idéerna om den cirkulära ekonomin väljer vi hållbara papper- och glasförpackningar och erbjuder ett enkelt refill-system. Våra behållare och askar tillverkas alla inom Europa.

Vår relation till plast

Sedan start har vi försökt att använda så lite plast som det bara går och det tycker vi att vi lyckats bra med. Det är idag bland annat refill till doftpinnar och vår flytande tvål som kommer i förpackningar av plast. Glas är, trots sina många positiva egenskaper, ofta sämre för miljön än vad plast är. Detta på grund av dess tyngd och energikrävande tillverkningsprocess. Men när vi väljer plast så väljer vi material som är tillverkat av återvunnen plast. Våra flaskor tillverkas av minst 50% PCR plast.

Post Consumer Resin

Jämför du våra genomskinliga flaskor med flaskor av ny plast så kan man se en liten nyansskillnad. Våra kan ha några mörka fläckar och även kännas lite tjockare. Det blir så eftersom plasten i våra flaskor kommer från plast som redan är i loopen. Det kallas för cirkulär plast och är plast som tidigare använts inom konsumentartiklar.

Vårt mål är att all vår plast ska komma från dessa cirkulära källor senast år 2025.

Läs vår klimatrapport för 2021

Som en del i vår miljöpolicy ingår det bland annat att vara transparent. Därför delar vi varje år med oss av vår klimatrapport. 

LÄS MER Läs vår Miljöpolicy

Som ett ramverk för allt vi gör tog vi fram en miljöpolicy. Den har levt med oss sedan dag ett och bygger på deklarationen om Moder Jord.

LÄS POLICY