FRI FRAKT när du handlar för mer än 300kr! BESTÄLLNING vardag innan kl 12:00 skickas samma dag.

Kundvagn

Hoppsan! Du har inte lagt något i kundvagnen ännu.

Fortsätt handla

Vårt miljöarbete är viktigt för oss, men också för planeten.

All vår tillverkning, våra transporter, vår elförbrukning och det dagliga arbetet är allt klimatneutralt och kompenserat. Det gör vi genom att investera i projekt med GOLD STANDARD som bidrar till att minska koldioxidhalterna i atmosfären.

HELLO säger vi till raps och kokos i våra ljus

När Världsnaturfonden rapporterade att sojaproduktionen blivit världens näst mest pådrivande faktor till avskogning - då var valet enkelt. Vi använder oss av icke GMO grödor så som raps och kokos. Miljövänligt och bra för både oss och planeten.

VÅRT LÖFTE TILL DIG

Vi må vara små, men vi tänker stort och kommer alltid ha miljön i fokus.

När Memoair bildades var det inte ett val att fokus skulle ligga på hållbarhet. I den värld vi lever i idag tycker vi att det är en självklart. Vi uppmanar alla våra kunder och återförsäljare att själva också klimatkompensera och se över sitt fossila fotavtryck.  Vi vill också visa vårt klimatavtryck för dig som konsument så att du själv kan jämföra och bilda dig en uppfattning om vad du är villig att betala för. 

Materialval - så som flaskor av återvunnen plast.

En av alla delar i vårt miljöarbete är val av material. Våra etiketter av papper kommer från hållbart odlad skog, flaskorna till våra refill är tillverkade av 100% återvunnen plast och våra e-handleslådor är alla tillverkade av återvunnet papper. 

NW + ZW = No water & Zero waste

Vid vår tillverkning i Malmö använder vi minimal mängd vatten. 0 dl vatten används för att rengöra våra kärl, istället använder vi papper som sedan blir braständare till nära och kära. Vad gäller sopor använder vi inget som inte kan återvinnas och ställer höga krav på våra producenter. Tänk så du också; Re:use, Re:duce eller Re:cycle.