FRI FRAKT vid köp över 500kr

Kundvagn

Hoppsan! Du har inte lagt något i kundvagnen ännu.

Fortsätt handla

FAQ

Vanliga frågor & svar

Vi har samlat de vanligast frågorna och svaren här, men hittar du inte vad du söker så tveka inte att kontakta oss.

 • Varför ska jag välja ljus av vegetabiliskt vax?

  Det är nästan lättare att svara på frågan varför du INTE ska välja ljus av paraffin och stearin. Paraffin tillverkas vanligtvis av råolja vilket är ett snällt ord för petrolium. Oljan borras fram och genomgår en lång process för att sedan bli bland annat paraffin. Precis som bensin bildas koldioxid vid förbränning. Så när du eldar ett paraffinljus i hemmet får du automatiskt riktigt dålig luft. Här har ju vegetabiliskt vax helt andra egenskaper då de inte bildas farliga toxiner vid förbränning. 

 • Men hur är det då med stearinljus?

  Stearin är i sig bättre än paraffin då det är renare och man slipper koldioxidutsläppen. Dock tillverkas oftast stearin av animaliskt fett vilket i sin tur leder oss in på hur stor påverkan animalieproduktionen har på miljön. Så att välja stearin är bättre, vegetabiliskt stearin ännu bättre. 

 • Är alla vegetabiliska vax och stearin miljövänliga?

  Nej men så är det såklart inte. Om vi förutsätter att vi med miljövänligt menar en lägre påverkan på miljön så måste man räkna bort exempelvis stearin som tillverkas av palmolja. Ett annat vax som inte längre kan klassas som miljövänligt är sojavax då WWF gått ut med en rapport om att sojaproduktion är direkt kopplat till avskogning av regnskogen. Raps och kokos är dock två grödor som räknas som miljövänliga alternativ då de växer snabbt, ger hög avkastning och inte förknippas med avskogning. 

 • Varför blir det en svart klump på veken?

  Att bränna vegetabiliskt vax med en veke som tillverkas av bomull gör att man måste sköta ljuset lite annorlunda. Det är otroligt viktigt att trimma veken mellan gångerna. Elda också ljusen enligt våra rekommendationer - 200gr doftljusen brinner bäst i 2-4 timmar. Längre kan påverka veken. Slutligen så ska våra ljus inte stå i drag. 

 • Mina doftpinnar luktar inte så mycket

  Vi använder oss av en bas som ganska enkelt avdunstar och sprider våra goda dofter, men inte alls på samma sätt som doftpinnar baserade på alkohol. Börja med att känna längst ut på pinnarna, är de oljiga där så är det antagligen ett för stort rum för våra doftpinnar. Är pinnarna torra så kan det vara dags att byta pinnar eller vända pinnarna oftare.  

 • Det blev en stor fläck på mina gardiner när jag sprayade med doftspray

  Så kan det bli om man inte följer våra rekommendationer. Vår doftspray innehåller en ganska hög halt olja. Därför rekommenderar vi aldrig att man sprayar rakt på ömtåliga ytor eller material. Spraya hellre rakt ut i luften och låt det singla ner på exempelvis kuddar, mattor eller liknande. Är det ett ömtåligt material så testa först på en liten yta. 

 • Hur lång tid tar det innan jag får mitt paket?

  Vi behandlar alla beställningar så fort vi bara kan, oftast inom bara några minuter. Däremot skickar vi ordrar i samlade klungor för att minska på fotavtrycket. Men du får oftast ditt paket inom 2-3 dagar om inget annat har angetts. Du är välkommen att kontakta oss i chatten om du önskar att få uppdaterad information om ditt paket. 

 • Det doftade inte som jag hade tänkt mig!

  Så kan det tyvärr bli. Vi försöker att beskriva våra dofter så utförligt som möjligt, men vi förstår att det kan bli fel. Kontakta oss via chatten så hjälper vi dig gärna att byta doft. 

 • Jag vet inte hur jag löser in mina värdecheckar

  Har du samlat poäng och fått ett mail att du har en rabattkod att använda? Det gör du enkelt genom att logga in på din profil. Klicka på knappen för vår kund klubb och välj "Ways to remdeem" där du kan välja att lösa in dina poäng till presentkort. 

 • Jag vill bli återförsäljare men kan inte logga in

  Om du önskar att bli återförsäljare ber vi dig kontakta oss först. När vi bekräftat ditt företag får du inloggning till vår portal för återförsäljare!