📦 FRI FRAKT vid köp över 500kr

Kundvagn

Hoppsan! Du har inte lagt något i kundvagnen ännu.

Fortsätt handla

1. Behöver jag verkligen det här?

Det första och enklaste tipset är helt enkelt att handla mindre. Innan du köper något så fundera på varför du ska köpa den här saken och har du ett behov av det? Enligt worldometers.info slängs 99% av allt vi köpt inom 6 månader.

2. Om du ändå ska handla - välj hållbara varor & företag

Välj varor som är hållbara på mer än ett sätt. En vara ska gärna hålla länge samtidigt som den ska komma från hållbara resurser och processer. Att sedan välja företag som tar ansvar för sin klimatpåverkan är också att föredra.

3. Välj second hand eller återbruk om det finns

Man blir glad av trender som att shoppa second hand och att själv pyssla med återbruk. Det är ett väldigt bra alternativ istället för komersiell shopping. Se ut bra loppis i närheten där du bor och ta med en vän - det blir både kul och hållbart.

4. Shoppa lokalt

Välj att handla lokalt så minskar du på de onödiga resorna. Är det dessutom producerat lokalt blir det win win win!

5. Shoppa ihop

Om du måste handla online, varför inte slå ihop det med vänner och familj. Handla tillsammans online för att minska på leveranserna.

6. Shoppa mat

Ta med egna kassar till matvarorna. Utmana dig själv och försök byta till allternativ av matvaror som förpackas i papper istället för plast även om du måste byta från favorit maten.

7. Miljömärken

Ta reda på mer om de olika märkena. FairTrade, Svanen, FSC, CONSIOUS o.s.v. Ja det finns många markeringar om att varoro och produkter är producerade si eller så. Ta reda på vad de faktiskt betyder och står för.