Skip to content

Shipping policy

29 december 2021 

↑ senast uppdaterat
 

Fraktpolicy

4. Leverans

4.1 FRI FRAKT & LEVERANSDAGAR
När Du beställer varor i vår webbshop till ett värde över "Sverige 400SEK" / "Skandinavien 800SEK" / "Resten av världen 1000SEK" (ink moms) bjuder vi på frakten. För alla beställningar under "Sverige 400SEK" / "Skandinavien 800SEK" / "Resten av världen 1000SEK" (ink moms) gäller dagsaktuell fraktkostnad som köparen själv betalar. Vi önskar så få enstaka försändelser som möjligt med tanke på vilken påverkan det har på miljön. Är ni fler som vill handla, varför inte shoppa loss tillsammans och spara på både fraktkostnad och miljön.
I de flesta fall skickar vi din försändelse med DHL och alla ordrar innan kl 12:00 lämnar oss samma dag (gäller vardagar). För andra tider gäller nästkommande vardag. Erbjudandet om att skicka samma dag gäller ej under helger och röda dagar. Avvikande tider kan förekomma och de är oftast uppdaterade under vår Google sida. 
4.2 OFÖRUTSEDDA HÄNDELSER
Skulle något oförutsett ske med din leverans meddelas Du via den e-post som Du angivit. Vid leveransförsening om mer än två veckor har Du alltid möjlighet att häva ditt köp. Du returnerar då dina varor/din vara och får pengarna för det köp tillbaka. För mer info läs ”5.3 Returer - Instruktioner”. 
4.3 MOTTAG DITT PAKET
När ditt paket anländer är det viktigt att Du kontrollerar så att ditt kolli inte blivit skadat under transporten. Synliga skador anmäls och reklameras direkt till ditt ombud eller chaufför. Det är ombudet / chaufför som ersätter dig om varan har skadats i transporten. Skulle det vara ett dolt fel på dina produkter ber vi dig kontakta oss senast 5 dagar efter att Du hämtat ut ditt paket.
Du kontaktar oss enkelt här eller via vår chatt.

Ej upphämtade paket räknas inte som retur, och Du faktureras 300kr för eventuella hanteringskostnader för ej uthämtat paket. Missar du att hämta ut ditt paket och vill ha det utskickat igen debiteras du 150kr för omkostnader.
4.5 CLICK & COLLECT
För de som önskar finns alternativet "Click & Collect" vilket är ett gratis alternativ där kunden hämtar order i vår Studio. När valet "Hämtas" väljs i utcheckning blir fraktkostnaden 0kr. 
4.5.1 BEKRÄFTELSEMAIL
Du får först en bekräftelse när dina varor finns att hämta. Beroende på tid på dygnet och dag i veckan så kan det variera mellan 1h-24h. Observera att det finns ingen möjlighet att hämta paket på helg, röda dagar, klämdagar eller dagar då studion är stängd. 
4.5.2 UTHÄMTNING
Du är skyldig att visa din orderbekräftelse samt legitimation för att kunna hämta din order. Det är ej tillåtet att låta tredje person hämta ut dina varor. 
4.5.3 EJ UPPHÄMTADE VAROR
Om du inte hämtat upp dina varor inom 30 dagar och bett om att få göra en retur förbehåller vi oss rätten att ej återbetala dina varor. 
4.5.4. KUNDENS ÅTAGANDE
Det är upp till kunden att säkerställa att Studion är öppen den dag och tid som kunden kommer för att hämta varorna. Öppettider är vardagar 10:00-16:00, men med reservation för avvikande öppettider. Det finns en länk i mailet som kunden får när varorna är redo som leder till våra avvikande öppettider. Generellt så är studion stängd för Click & Collect helger, röda dagar, klämdagar, afton.