Skip to content

Privacy policy

senast uppdaterat 2021-11-24

Din integritet och säkerhet är viktig för oss. I denna sammanfattning kan Du läsa dig till hur Vi samlar in, använder, överför och lagrar dina personuppgifter. När Du använder våra tjänster så anförtror Du oss dina uppgifter. Vi förklarar även dina rättigheter och vad Du kan göra med dem. Du kan när som helst kontakta oss för att få tillgång till dina sparade uppgifter, hur Du kan uppdatera dem och hur Du kan radera dem.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har fler frågor. MEMOAIR har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande:

1. Vad är en personuppgift och vad betyder behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om adress, mailadress, bilder o.s.v.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i vårt IT-system. Det är lika villkor oavsett om Du använder dator eller en mobil enhet så som smartphone eller surfplatta. Behandling kan bland annat handla om hur vi samlar in, registrerar, strukturerar, lagrar uppgifterna. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

1.1 PERSONUPPGIFTSANSVARIG

För de behandlingar som sker inom MEMOAIR’s verksamhet är MEMOAIR personuppgiftsansvarig.

1.2 MEMOAIR

Organisationsnummer: 8509294016 Adress: Atles gata 13 / 215 35 MALMÖ

2. Vilka personuppgifter samlar vi in om dig?

Vi behandlar i huvudsak ditt för- och efternamn, adress och kontaktuppgifter. I vissa fall kan vi komma att behandla fler uppgifter. Genom att samla denna information kan vi förbättra våra tjänster för alla användare. Vi samlar in uppgifter som Du uppger och som vi får när Du använder våra tjänster.

2.1 UPPGIFTER SOM DU UPPGER

För att kunna handla hos oss behöver du uppge för- och efternamn, leveransadress, fakturaadress, telefonnummer och e-postadress. Är Du företagskund behöver vi även organisationsnummer, momsregistreringsnummer, kontaktperson och i vissa fall bankuppgifter.

2.2 UPPGIFTER SOM VI FÅR NÄR DU BESÖKER MEMOAIRCANDLES.COM

Vi samlar in information om hur Du använder vår hemsida och webbshop. Vi lagrar även information om vad Du köpt, när Du har köpt det och hur mycket Du köper. Vi samlar in information med hjälp av Google Analytics och vårt försäljningsprogram i Shopify. Det innebär att information om hur Du använder våra tjänster sparas på Googles servrar och på Shopifys servrar.

All information som behandlas i enlighet med Googles hänvisningar kan Du läsa mer om på http://google.analytics.com

2.2.1 ENHETSINFORMATION

När Du använder våra tjänster samlar vi in information om den specifika enhet som används. Det vi samlar in är bland annat maskinvarumodell, operativsystem version, unikt enhets ID, information om mobilt nätverk och mobiltelefonnummer. Informationen används främst för att skapa en bättre miljö när du surfar på vår sida genom att bidra till statistik som övar vår medvetenhet om hur våra konsumenter använder vår sida. 

2.2.2 COOKIES

När Du använder vår sida ger Du till tillkännagivande att använda cookies. Cookies är en textfil som lagras på din dator eller enhet. Vi använder oss av cookies för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för användaren. På så sätt kan vi anpassa vår webbsida så den passa besökarens val och önskemål. MEMOAIR använder sig av sessionscookies som lagras tillfälligt på din dator under tiden du besöker vår webbsida. Dessa cookies försvinner igen när Du stänger din webbläsare. Med hjälp av cookies kan vi exempelvis komma ihåg vilka val Du gjort på vår hemsida.

Du kan när som helst välja att ta bort cookie-filer som lagrats hos dig. Om du inte vill ha cookies så kan du ändra dina inställningar så att cookies inte accepteras. Väljer Du detta alternativ kommer inte webbplatsen fungera på ett tillfredsställande vis.

2.2.3 NYHETSBREV

Första gången Du surfar in på vår hemsida (www.memoaircandles.com) kommer det upp ett fönster där Du har möjlighet att ansluta dig till vårt nyhetsbrev. Genom att tacka ja till nyhetsbrev godkänner du vårt användande av dina personuppgifter så som vi beskriver det i detta dokument.

När Du checkar ut till Kassan blir du även ombedd att läsa och godkänna våra Allmänna villkor. Genom att godkänna dessa accepterar Du så som det står skrivet i våra villkor att Du vill ta emot nyhetsbrev och erbjudanden via e-post.

3. Hur använder vi dina personuppgifter?

Information som vi samlar in används för att tillhandahålla, underhålla, skydda och förbättra din upplevelse på vår hemsida. Vi använder uppgifterna även för att kunna utveckla nya tjänster och framtida användarupplevelser.

3.1 GENOMFÖR ETT KÖP

För att kunna slutföra ett köp krävs det att vi får ta del av dina personuppgifter, mer om detta kan du läsa i våra Allmänna villkor och Köpeavtal.

3.2 RETUR & REKLAMATION

För att kunna hjälpa dig med retur av vara eller en reklamation krävs det att vi får ta del av dina personuppgifter. Mer om detta kan du läsa i våra Allmänna villkor och Köpeavtal.

3.3 COOKIES

Vi använder oss av cookies för att se om Du glömt något i din kundkorg och då kunna ha möjligheten att kontakta dig igen och påminna om att Du har varor som väntar på dig. Vi använder även informationen som vi får med hjälp av cookies för att förbättra upplevelsen av vår hemsida.

3.4 DELAT INNEHÅLL

När Du väljer att dela innehåll från vår hemsida till exempelvis Instagram eller Facebook, lagras den informationen för att vi ska kunna få tillgång till delningsstatistiken.

4. Komma åt och uppdatera dina uppgifter

Vi vill att Du när som helst ska kunna komma åt dina personuppgifter och om uppgifterna av någon anledning är fel vill vi erbjuda dig en möjlighet att rätta till dessa. Du ska även kunna ha möjligheten att radera dina uppgifter (med vissa begränsningar som kan hänvisas till bokföringslagen).

För att få tillgång till vilka uppgifter som vi på MEMOAIR ansvarar för ber vi dig kontakta oss.

5. Information som vi delar

Vi delar inte personuppgifter med företag, organisationer eller personer utanför MEMOAIR förutom i följande situationer:

5.1 MED DITT SAMTYCKE

Vi delar personuppgifter med företag, organisationer eller personer utanför MEMOAIR om Du gett oss tillåtelse att göra det. Vi måste ha ditt aktiva samtycke att kunna dela känslig information med andra. Genom att godkänna våra Allmänna Villkor vid registrering i vår kundklubb ger du oss exempelvis samtycke att dina uppgifter delas och lagras hos vår leverantör SMILE. 

5.2 ALLMÄNNA VILLKOR OCH KÖPEAVTAL

Vi delar personuppgifter med transportör när Du gör ett köp via vår webbshop. Genom att godkänna våra Allmänna Villkor och Köpeavtal ger Du oss tillåtelse att dela denna information till en transportör. Vi delar även nödvändiga uppgifter med Shopify för att kunna genomföra ditt köp.

5.3 AV JURIDISKA SKÄL

Vi delar personuppgifter med företag, organisationer eller personer utanför MEMOAIR om MEMOAIR skulle involveras i en sammanslagning, ett förvärv eller någon annan form av försäljning. Om det skulle ske kommer vi att säkerställa konfidentialiteten för alla personuppgifter och meddela berörda kunder innan deras uppgifter överförs eller faller under någon annan Integritetspolicy.

6. GDPR

GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. I punkt 1-5 kan du läsa om hur vi följer denna lag. Här är en sammanfattning:

MEMOAIR har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande:

• Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon för att vi skall kunna leverera din beställda vara.
• Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon (mobil) och ditt personnummer vid köp av vara.
• Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditör för att kunna leverera din order, samt dina personuppgifter till betaltjänsten och e-commerce tjänsten Shopify för att slutföra ditt köp.
• Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen)
• Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
• Du har rätt att klaga till tillsynsmyndighet.
• Du har rätt att få reda på varifrån informationen har kommit, om du inte har registrerat den själv.
• I nyhetsbrev kan vi skicka erbjudanden som är anpassade efter din data hos oss och att du då har rätt att få veta vad vi baserar våra erbjudanden till dig på för lagrad information.
• Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om ditt konto hos oss.

Du kan läsa mer om detta hos Datainspektionen.