Skip to content

Om oss

Det var en krispig höstdag i september 2018

En stor del av Martins intresse för inredning handlar inte bara om vackra ting utan föremål som kan skapa en unik atmosfär och förhöja en känsla. Det var så idén om ljus kom till. Under en tid hade Martin även börjat tröttna på de på tok för dyra kommersiella ljusen som bara brann fel och inte doftade gott. 

Själva idén om företagande kom till efter en tid i livet då det vanliga arbetet blev slentriant och intetsägande. Att jobba för sig själv och veta att allt man investerar är en investering i sig själv är det som idag driver Martin varje dag på Memoair.

MEMOIR + MEMORY + AIR = MEMOAIR

Namnet Memoair är ett påhittat ord från några av företagets grundpelare. Att med doft berätta en historia om en plats eller person (memoir), att väcka ett minne till liv med doft (memory) och att skapa en personlig atmosfär med dofter (air).

Skapat för hand lokalt i Malmö

Det finns vissa saker som inte går att köpa för pengar, sen finns det en del saker som inte går att tillverka i fabrik - exempelvis känslan av ett hantverk. Hur mycket man än försöker så är de där små detaljerna omöjliga att efterlikna vid massproduktion. Med de små detaljerna så menar vi att varje produkt är unik, varje etikett sätts fast för hand, varje veke klistras fast för hand, ja allt görs för hand. 

Varje liten detalj har en tanke bakom

När du håller en produkt från oss i dina händer vill vi förmedla just känslan, att det finns en tanke bakom. Den ska vara snällt mot miljön, den ska ha en hög kvalitet men ändå känslan av hantverk och din produkt är one of a kind

MARTINS PERSONLIGA FAVORITER