I en värld där det saknas pausknapp eller för den delen spola tillbaka knapp så kan knappt något vara viktigare än att själv stanna upp och finna lugnet. Det är först när Memoair startade som jag på riktigt började utforska styrkan i att med hjälp av andning och koncentration finna ett djupare inre lugn. 

En stor del av de dofter som jag plockat fram till Memoair kommer som ni säkert vet från personliga doftminnen. Gemensamt för alla minnen är en känsla, en känsla av att vilja åter igen få uppleva dessa stunder. Det är allt från stunderna jag haft med min farmor till de dagar när man trodde att värmen skulle ta kål på en för att sedan bli översköljd av ett riktigt sommar regn. 

calm scents for meditation scented candles

Soothing Spa 

Som ni redan kan utläsa på namnet så är den här doften den perfekta för de stunder då du skapar ditt egna spa där hemma. Doften är en sann fröjd för den som vill koppla av. Den eteriska oljan från lavendel är sen länge känd för många goda egenskaper. Det mest mystiska som jag kunnat hitta är sägnen om att "strö lavendel i ditt hem för evig kärlek". Vittnar detta om de faktiskt lugnande egenskaperna som lavendel har? Med den naturliga oljan från lavendel infinner sig ett lugn i atmosfären och du kan med gott samvete ägna dig åt ingenting.

 

Dark Honey & Tobacco

Hur lugnande kan den här doften vara tänker man kanske? Men den här doften får atmosfären att kännas varm och avslappnande. Dark Honey & Tobacco skiftar mest av alla ljusen i skillnaden mellan hur den doftar när den är släkt kontra när den brinner. Att dofta på detta ljus när det är svalt ger dig mer av toppnoterna honung medan det i tänt tillstånd ger extra kick av tonkaböna, tobaksblad och mysk. 

 

Crisp Cotton

Klassiska doften av nytvättat kan väl inte vara annat än avslappnande. Känslan av att all tvätt är färdig ger kanske ett falskt infinnande av ro. Men ack så härligt. Doften är perfekt att ha i ett hem med mycket som händer på en och samma gång. Crisp Cotton ger ju trots allt en känsla av rent och fräscht vilket får nästan vem som helst att släppa ner axlarna och njuta än mer av tillvaron. 

 

Ambience 

Vår italienska värsting. Hur kan denna citruspackade doft vara avslappnande? Allt vilar på en bas av mysk som ger en rund och harmonisk doft. Doften är mer av den karaktär att den är rund och frisk än att den skulle vara syrlig och skarp. För dig som är nyfiken på våra dofter är detta den perfekta ingångsporten.