Är det bara jag eller finns det fler som älskar att planera inför dukningen. Det är som ett extra julpynt tycker jag. Har gärna det dukat några dagar innan och efter självaste julafton. I år har fokus legat på att göra det hållbart i både form av val av material och att det ska kunna stå sig minst en vecka :-)

Julens dukning blir en grå beige bomullsduk som säkert är 12 år gammal. Köpte den på Hemtex på utförsäljning och den har hålla så bra. Till detta så dukas det med porslin från H&M Home, servetter från Ting&Tang, bestick från George Jensen och glad från Eva Solo. 

Väldigt enkelt har jag byggt upp en dekoration i mitten. Det ligger rätt på bordet och är väldigt lätt att sköta. Kvistar från tall och de tidigare lökarna i strumpa får pryda mitten. Till det en enkel ljusslinga. Just till jul tycker jag att maten är en stor del av det som gör bordet dukat och fint så därför försöker jag hålla pyntet enkelt och stilrent. 

Till nyår så har jag tagit fram tidigare pynt från ett annat år. Vad är meningen att köpa nytt!? Det är kottar och renar som är spray-målade med svart färg och sedan har de fått en glitterchock :-) Det måste finnas glitter på nyårsafton. 

Lökarna kommer antagligen ha blommat färdigt så istället har jag tagit några av de tomma ljuskoppar jag samlat på mig och satt ner värmeljus i dessa. Såklart går det bra med andra ljuskoppar. Tycker alltid att det är lite extra trevligt att kunna presentera maten med en snygg meny. Enkelt fixat i ett text-program. Blir pricken över i:et. 

Förra året gjorde jag en kul grej. För att sammanfatta året som varit så gjorde jag en kortlek med ca 10-15 kort. På varje kort stod en fråga eller ett påstående om året som gått. Ett exempel kan vara "Årets godaste måltid". Tanken är att under kvällen så drar middagsgästerna spontant kort och sedan går man varvet runt och pratar om det som står på kortet. 

Det blir verkligen en tur genom årets alla stunder. Även i år kommer vi köra detta, för är det något år man behöver lyfta alla de positiva saker som skett så är det för sammanfattningen av 2020. 

Tips på kort:

- Årets bästa måltid
- Den bästa serien jag sett
- Låten som gick på repeat
- Inte ett löfte men ett mål för 2021
- Boken jag inte får nog av

Hoppas att ni fått massor med inspiration!

Tills vi hörs igen 👋🏻