Nu planterar vi ett träd för varje order. Det är träd som i framtiden kommer minska mängden koldioxid i atmosfären ⎯ alltså en bra investering!

Under ett år har vi arbetat med att ta fram ett system som gör det möjligt för oss att plantera träd för varje order. När vi först kom i kontakt med Ecologi så trodde vi inte att det var sant - det fanns en lösning och den uppfyllde alla våra önskemål. 

Du kan läsa mer om hur klimatkompensering går till i vår artikel här →

Med projektet redo så kan vi idag stolt berätta att vi inte bara planterar träd genom Ecologi utan vi kompenserar även så mycket för företaget att vi kan kalla oss klimatpositiv. 

"Det är lite kul också att se skogen växa fram, sen älskar jag att vi kan under vissa perioder välja att plantera ett träd för varje krona, varje produkt eller vad vi nu skulle vilja."

⎯ Martin Jirverus, grundare

När vi lanserade vår trädplantering var det extra kul att följa planteringen via Ecologi. Här finns så mycket information om vilket avtryck vår investering gör. Vi kan via vår profil se exakt varje träd. Det är som så att träden får ett unik ID som gör att det går att följa varje krona. Vi ser var trädet planteras, vad det är för typ av träd, vilka socioekonomiska fördelar som investeringen har och det går även att läsa mer om certifikaten. 

Allt efter som tiden går kan vi även följa träden. Det är ju så att dessa unga träd idag inte minskar koldioxiden i atmosfären, de gör de först efter några år. Därför köps certifikat i samma veva som klimatkompenserar för utsläppen. Men tänk vilken investering det är för framtiden att alla dessa träd ska få växa upp och vara bidragande att minska koldioxiden. 

Vill du veta mer om Ecologi kan du läsa mer här →