När julen 2019 var över, julmaten hade fått smälta och det sista kronorna var räknade och inlämnade för att bokföras - då hade en varm känsla börjat växa i hjärtat. Det var känslan av tacksamhet för vilka underbara recensioner som kommit in, alla kunder som nåtts ut till och att budskapet om Memoairs miljövänliga doftljus och doftpinnar. 

Som en stadig grund byggdes hoppet om en spännande och utvecklande vår upp. Planerna var många och vägen var tydligt markerad med ett mål i sikte - nå ut till fler och hitta återförsäljare med passion för miljö. 

Den 31 december - det var sedan något år sedvana att nyår firas i vårt hem. Menyn var planerad till minsta detalj, lika så underhållning under kvällen. Inte en tanke ägnades åt nyheterna som rapporterats om det första fallet av Covid-19 i Wuhan. 

Det var först i början på mars då jag faktiskt skulle inse vad Corona-pandemin skulle innebära för mig. Vår resa till Spanien blev på bara några dagar inställd. Land efter land började stänga sina gränser. Fler och fler restriktioner infördes i våra länder och i världen. 

Maj månad är kommen och det nya livet som permitterad gjorde att mer tid fanns för att få företaget att växa. Det fanns bara ett problem - råvaror och material började sakta ta slut och hos producenterna var kampen enorm. Konkurrensen för att få tag på varor var enorm och priser för material och frakt steg kolossalt. I denna kaos föddes dock det första samarbetet med en engagerad och driven person från Simrishamn. Hege som driver Ting o Tang sedan några år tillbaka hade valt att ta in Memoairs produkter i sitt sortiment. Lyckan var total, nu händer det!

Vår veganvänliga tvål har sedan dess sålt som smör. Den vegan-vänliga doftsprayen har skapat abstinens hos många kunder när lagerna nu gapar tomt. Vi har också fått erkänt att man faktiskt visst köper doftljus under både vår och sommar. 

Nu hade vi hamnat i det som Anders Tegnell hade sagt, en farlig kurva. En hög efterfrågan med tomma lager och ett tufft klimat på marknaden efter råvaror och material. 

Kurvan är som tur är på nedgång, man ser nu att våra leveranser börjar trilla in. Det ser just nu ljust ut för framtiden. När jag nu blickar tillbaka så ser jag att utan Corona pandemin hade jag kanske aldrig haft den tid jag behövt för att utveckla företaget - och där med inte haft den framgång som varit första halvan av 2020. När en dörr stängs öppnas en annan. Så är det och det har världen bevisat för oss första halvan av detta året. 

 

Dela