Det var efter en resa till Hongkong som jag började upptäcka delar av den här världen. Alltså den balanserade. Hur kunde det mitt i detta myller av människor, trafik och hektiska vardag infinna sig ett lugn? Det förvånade mig verkligen när vi klev in från en väl trafikerad gata och rätt in i ett tempel. Det var som att rent fysiskt uppleva det man väldigt ofta försöker uppnå vid meditation. Att stänga ute det som stör och istället fokusera på en sak. 

Under några år nu har jag själv experimenterat med både yoga och meditation. Jag vill på ett djupare plan känna min kropp, läsa signalerna och förstå varför jag och kroppen reagerar i vissa situationer så som "vi" gör. Resan gjorde mig ännu mer inspirerad. Då väcktes idén om att skapa Memoair Balance. 

Genom mycket efterforskning har dessa tre dofter som serien består av växt fram. Det handlade väldigt mycket om att ta fram dofter som hade just de egenskaper som jag själv eftersökte. Men hur dessa produkter skulle utformas, ja det kom först efter några test. 

Har du också funderat på om månen påverkar dig? Jag har länge vetat att jag mår mycket bra när det är sol ute, jag får energi av solen. Den talar starkast till mig vid soluppgång och solnedgång. Något speciellt händer med ljuset då, det är också väldigt avslappnande att kunna stillsamt avnjuta en soluppgång. En syssla vi gjort flera gånger. Jag vet också att jag blir påverkad av molnen och himlen under dagen. Klara, vita och ljusa moln är inget konstigt, de reflekterar ljus och är en vacker kontrast till den blå himlen. Men de tunga, mörka och ibland åskfyllda molnen - nej dom vill jag inte se eller ha. 

Så tillbaka till min fråga, påverkas du av månen? Huruvida det studerats i ämnet vet jag inte, men hur jag själv reagerar är en studie jag observerat under många år. När helst det är fullmåne så blir sömnen lite mer obalanserad. Det slog mig en natt, det är ju precis såhär kollektionen måste byggas upp. Sol, himmel och måne. Energi, Fokus och avslappning. 

Mer om ljusen och vad de står för hittar du såklart på varje produktsida, men lite kortfattat så är serien uppbyggd med SOLSTICE som den första doften. Solstice betyder ju solstånd och är den tid då solen står som högst på skyn, dagen är som längst och ljuset som mest. CUMULUS är ljuset att använda mitt på dagen, det står för att fria sinnet från de mörka molnen. Håll fokus hela dagen. SELENE som är döpt efter månens gudinna är ju nattens bästa vän då den just är det ljus som hjälper till att finna lugnet.