Alla som känner mig vet mycket väl att jag älskar att pyssla, fixa och vara kreativ. Har sedan oktober funderat på vad jag ska hitta på med alla bruna papperspåsar som nu står på lagret och inte fyller någon funktion. Tanken var ju att komma ut på julmarknader men tack vare Corona blev det inte så. Hur glad blev inte jag då när @interiorbysimon på Instagram tog en kväll på jobb och gjorde en stjärna i världsklass.

Tänkte dela med mig hur den är tillverkad. Hoppas att ni kan följa dessa instruktioner utan att dra av allt hår på huvudet ☺️

Du behöver:
7-10 st papperspåsar
1 st sax
Lim eller limpistol
Ett snyggt snöre för upphängning
Två gem eller häftmassa

Så här gör du:

1. Börja med att hitta bra påsar. Färgen kan du ju välja själv men ha i åtanke att påsen inte ska vara för bred. Bredden på påsen blir ju stjärnans djup. Hittar du bara breda påsar så kan du klippa påsen på mitten och hoppa över att formklippta den på sidan som då är "mitten".

brun papperspåse med sax

2. Rita ut ett mönster på den första påsen. Typ som en julgran eller lite mer snirkligt. Tänk att det ska vara smalare i toppen och att botten ska vara så som den är. Formklipp sedan alla påsar. 

3. Med limpistolen i högsta hugg och glädjen att snart har jag en megastjärna så glömde jag helt att ta bild på själva limningen. Men ungefär som på bilden. Limma med limpistol eller papperslim. Det ska vara ett drag i botten och ett i mitten, vill man sedan kan man göra ett som går ut i kanterna. Så tänk ett liggande T är viktigast och sedan det sista strecket är för extra effekt. 

Lägg sedan nästa formklippta papperpåse ovanpå med samma sida ned hela tiden. Limma samma mönster och lägg på nästa... upprepa tills du är klar. 

4. Låt stjärnan torka, lovar dig att du kommer vilja öppna den för att tjuvkika, men trust me - det är värt väntan! Under tiden kan du klippa till ett snöre - jag använde ett sidenband av återvunnen polyester. Limma fast snöret längst med mitten på den översta påsen. Det går även om du har en tjockare typ av påse att göra hål i "toppen" på stjärnan, men jag märkte att mina var så tunna att det skulle innebära för mycket vikt vid upphängning. 

pappersstjärna bruna stjärnor av papper julstjärnor av papper

5. Voila! Det var rätt lätt eller hur! Dela gärna era stjärnor på instagram och tagga dom med #DIYmemoair så vi kan dela dom på vår instagram! 

 

Klippte även ihop en liten film, verkligen inte en oscars nominerad sådan. Men kanske kan ge lite med insyn i hur stjärnorna gjordes. Och kika gärna in hos Simon - i hans händelser hittar du DIY för julstjärnorna också! 

 

Ha en fin dag vänner!

Dela