Det är slutet på året och det är på sin plats att börja skissa på jultalet. Jag tänkte detta året börja med att se tillbaka på allt som hänt. För även om 2020 känns segt och långdraget utan fler händelser än Corona så är det fullt med ljusglimtar. 

I början på året öppnades möjligheten upp för att lägga mer tid på företaget och det i sin tur gjorde att Memoair verkligen blev redo för nästa steg. Pandemin har liksom skyndat på den plan som redan fanns med nästan ett år. 

Under maj månad träffade jag en underbar person. Hege på Ting o Tang! Som bekant var tanken att få tips inför en lansering av Memoair inom handeln för återförsäljare. Till min förvåning så blev hon i samband med vår träff övertygad om att mina produkter passade in hos henne och resten är en enda kärlekssaga! För oj vad det gick bra. Tack säger jag till min vän Hege som gjort så mycket för mig. Overkligt var det en dag under juni månad när jag gjorde personlig leverans - i butiken stod det kunder och sniffade på mina hand-tillverkade produkter och i kön två kunder som skulle shoppa mina varor. Det blev både verklighet och overkligt på samma gång.

Vidare under årets gång har återförsäljarna blivit fler och jag är så tacksam för alla oavsett om det är en stor eller liten. Utbytet mellan alla härliga personer är det finaste man kan få. På köpet med denna framgång har fler kunder även hittat hit och det gör mig varm in i hjärtat. Tack alla underbara återförsäljare! (Ni kan hitta kompisarna här) 

I juli månad tog Corona pandemin mitt fasta arbete ifrån mig och vinglandes på styltor blev Memoair den fasta sysslan. Oplanerat blev jag egenföretagare på heltid och det kunde inte vara en svårare hinderbana än den i uppförsbacke. Men oj vad man lärt sig och vilken resa jag inte skulle vilja vara utan. 

Under året som gått har även hemsidan fått sig ett lyft för att kunna ta Memoair ut i vida världen och sedan oktober finns vi online för Norge, Finland och grannarna Danmark. Om än det inte är kö till oss än, då vet vi att det finns miljöentusiaster i närheten som snart finner oss. 

I november kom det in en själ till i företaget. Elin! Ja ni har läst om henne även på Instagram. Men vilken möjlighet att faktiskt jobba med någon. Elin efter bara några veckor imponerat starkt på mig och är en stor del i att stätta tonen för Memoairs framtid. Så tack även till dig Elin för ditt engagemang.

December månad lider mot sitt slut och jag kan bara se tillbaka på 2020 med glädje och se allt jag fått vara med om. Jag tror att vi gör våra öden till det vi tänker och vill. Något som händer en är kanske 10% och hur det påverkar oss är 90% hur vi väljer att handskas med det som händer oss. Låter lätt - men det är jättesvårt. 

Till sist, tack till DIG, ja du som läser detta - för ditt engagemang och tron på Memoair!

EN stor digital julkram till dig!

 

/Martin

Dela