När vi 2019 introducerade adventskalendern sålde den slut på en av våra kundkvällar och ingen kunde väl ana i förväg att det skulle bli en sådan hit. År två med adventskalendern i sortimentet sålde den slut ännu en gång - denna gången till återförsäljare och kunder med förköp via prenumerationen av vårt nyhetsbrev. Fantastiskt!

I år femdubblade vi produktionen och tur var väl det för det har precis räckt till alla som velat ha den och i skrivande stund finns det inte så jättemånga kvar. adventskalender med fyra stycken doftljus förpackade i en brun kartong med rosett av guld Adventskalendern är essensen i hela vårt tänk när det kommer till att ta fram julljus och dofter för hemmet under julens mysiga månader. Dofterna är fyra utvalda minnen från barndomen. Förhoppningsvis när du doftar på dessa fyra ljus finner du dig också tillbaka till jularna som liten och den oförstörda magi som kunde trollbinda vilket barn som helst.

Upptäck vad de olika dofterna har för minnen för Martin.

Första advent - Pine Tree

Under min barndom hade vi till en början riktig gran som någon gång under tonåren sedan byttes mot en plastgran. Besvikelsen var total. Det var ju den där speciella doften av granbarr som infann sig och doftade så gott i hela hemmet under de första dagarna. Inte förens det var dags att kasta ut den uttorkade stackars granen kunde doften göra sig påmind igen. Med Noël - Christmas tree med doft av pinje så sprids den underbara doften och jag är tillbaka i Lund och ser på hur pappa kämpar med att få granen att stå rakt.

Andra advent - Mulled Wine

Som barn och att komma hem från några timmars bus och lek utomhus fanns det några stunder som var extra mysiga. En av dessa tillfällen var de gånger som mamma och pappa hade köpt alkoholfri röd glögg, dukat upp i vardagsrummet och förberett goda tillbehör. På den tiden hade vi ingen mikro utan glöggen värmdes oftast i kastrull och den här doften av vinteräpplen, rött vin och julens mest exotiska kryddor låg länge i hela hemmet.

doftljus i frostade glaskoppar med vita etiketter och guldtryck

Tredje advent - Roasted Chestnut

När man kom hem till farmor Astrid så stod det oftast framme godis, nötter eller någon frukt. Hon var expert på att hitta de där småcitrusen som var riktigt söta. Under julmånaderna hittade man oftast också en skål med blandade nötter. Paranötterna minns jag som en stor favorit och jag minns hur man var överlycklig om man som barn knäckte en nöt och nöten kom ut hel. Doften av smöriga nötter och kastanjer tar mig på en sekund tillbaka till hennes tv-rum - det är som en klar bild framför mig.

Fjärde advent - Gingerbread

Ett annat minne som var sådär alldeles extra mysigt var de gånger då årets första pepparkaksdeg skulle tillredas. Smör som smälter i en kastrull tillsammans med socker och julens mest exotiska kryddor. Kanel, nejlika och ingefära sätter en värmande ton på hela atmosfären i hemmet. Var man busig doppade man fingret och smakade av innan mjölet tillsattes.
Dela